BĂ€sta pocket 2024

En storm i juletid

Camilla Davidsson

Bortom horisonten

JoJo Moyes

Sly

Sara Strömberg

ÄnglatrĂ€det

Lucinda Riley

Under magnoliatrÀden

T.I. Lowe

Slutet blir vÄr början

Chris Whitaker

Löpa varg

Kerstin Ekman

Sanatoriet

Sarah Pearse

Bara pÄ besök

Beth O'Leary

Den sista sommaren i Cornwall

Liz Fenwick

CidertrÀdgÄrden

Veronica Henry

Det lilla galleriet i solen

Marie Sammeli

Fritt fall

Anneli Olsson

Livet blir aldrig som man tÀnkt sig

Anethe Bergendahl

Familjen Morelli

Familjen Morelli

Den sorgsne busschauffören frÄn Alster

HĂ„kan Nesser

Vikingatidens hÀrskare

Anna Lihammer

Stalins prickskytt

Ludmila Pavlitjenko

En stund Àr vi vackra pÄ jorden

Ocean Vuong

En andra allians

Denise Rudberg

Baserat pÄ samlade kundrecensioner har vi utsett nÄgra böcker som Àr bÀsta pocket 2024. Inledningsvis ska en pocketbok vara rafflande, rapp och underhÄllande. Dessutom fÄr den inte vara pÄ tok för dyr. Orsaken Àr att mÄnga lÀsare vill ha en pocket att lÀsa under semestern, och dÄ ska den vara relativt snabblÀst men Àven hÄlla en hög litterÀr nivÄ. Förutom nÀmnda bestÄndsdelar Àr intrigen otroligt viktig, d.v.s. handlingen i sig. För det första fÄr inte temat vara utslitet för dÄ blir det vÀldigt trÄkigt att lÀsa boken. För det andra fÄr inte temat ta över som t.ex. ofta sker hos deckare, dÀr karaktÀrsutvecklingen saknas pÄ bekostnad av temat.

DÀrför har vi, baserat pÄ ovanstÄende faktorer, sammanstÀllt en topplista över bÀsta pocket 2024. PÄ sÄ vis slipper du lÀsa enstaka recensioner av varje populÀr bok just nu, och kan istÀllet sondera bland pocketböckerna i vÄr topplista.

BÀsta pocket 2024 Àr Normala MÀnniskor

BÀsta pocket 2024 Àr Normala mÀnniskor av Sally Rooney. Historien utspelar sig i nutid och handlar om ett kÀrleksförhÄllande. Till skillnad frÄn gemena pocketböcker om kÀrlek Àr detta nÄgot sÄ ovanligt som en historia som mer handlar om varje parts personliga utveckling, och att uppfylla ens potential, Àn sentimentala scener som alla lÀsare Àr mÀtta pÄ. SÄledes Àr det en lÀsupplevelse som kommer lÀmna fÄ lÀsare oberörda. DÀrför Àr detta en av de bÀsta pocketböckerna under detta Äret.

Vilka har skrivit de bÀsta pocketböckerna?

Pennorna bakom de bĂ€sta pocket 2024 Ă€r till stor del namn du kĂ€nner igen. Till exempel Thomas Erikson, som för ett par Ă„r sedan skrev storsĂ€ljaren “Omgiven av psykopater”, Mats Ahlstedt, som skrivit den rafflande pocketboken “UpprĂ€ttelsen”. Utöver detta hittar vi sĂ„klart Mari Jungstedt, som med sin nya pocket “Jag ser dig” har lyckats med bedriften att skriva en pocketbok som innefattar allt som krĂ€vs för att hamna överst pĂ„ vĂ„r topplista. Nedan har vi listat de författarna som skrivit de bĂ€sta pocketböckerna under det gĂ„ngna Ă„ret. 

  • Mari Jungstedt
  • Thomas Erikson
  • Mats Ahlstedt
  • Sally Rooney
  • Åsa Axelsson
  • Susanna Alakoski
  • Jussi Adler-Olson
  • Lauren Weisberger
bästa pocket
bästa pocket 2024