Boktips 2024

NĂ€r du Ă€r osĂ€ker pĂ„ vad du vill lĂ€sa kan det vara svĂ„rt att bestĂ€mma sig för en bok, dĂ€rför har vi sammanstĂ€llt heta boktips 2024. PĂ„ sĂ„ vis förenklar vi ditt val sĂ„ du slipper lĂ€sa varje recension. Dessutom grupperar vi boktipsen utifrĂ„n Ă„rstider som sommar, höst, vinter och vĂ„r. Vidare har vi boktips för skönlitteratur, deckare, feelgood samt faktaböcker. Oavsett vilken genre du vill lĂ€sa fĂ„r du en smidig översikt över de mest populĂ€ra böckerna just nu. Samtliga boktips Ă€r baserade pĂ„ kundrecensioner med högst betyg – i kombination med vĂ„ra egna boktips. SĂ„ledes har vi lyckats komponera en lista över de mest objektiva boktipsen i Ă„r. Nedan ser du vilka kriterier vi baserat tipsen pĂ„:

  • Kundrecensioner – vi anser att recensioner frĂ„n vanliga mĂ€nniskor vĂ€ger tyngre Ă€n klassiska tidningsrecensioner. Orsaken Ă€r att gemene man bedömer en bok utifrĂ„n kriterier som inte Ă€r högtravande. DĂ€remot Ă€r det inte den enda faktorn vi förlitar oss pĂ„. 
  • Tidningsrecensioner – förutom kundrecensioner mĂ„ste vi givetvis ta de klassiska tidningsrecensionerna i beaktande. Trots att tidningarna Ă€r politiskt bundna, vilket pĂ„verkar utfallet i recensionen, Ă€r det Ă€ndĂ„ en bra indikator över boktips. 
  • Boktips frĂ„n författare – vi Ă€lskar att lĂ€sa boktips frĂ„n författare pĂ„ grund av deras enorma insikt i skrivande i sig. DĂ€rför har vi lyssnat pĂ„ t.ex. Leif GW Persson, Camilla LĂ€ckberg och Niklas Natt och Dag. 
  • Pris – den minst viktiga faktorn Ă€r priset. Dock ska det Ă€ndĂ„ bedömas dĂ„ vi anser att en bok inte ska vara för dyr för gemene man att köpa. 

Boktips deckare 2024

I dina hÀnder

Malin Persson Giolito

Skriften i vattnet

John Ajvide Lindqvist

Havsörnens skrik

Karin Smirnoff

Mr Ett

Jens Lapidus

X

Pascal Engman

Skred

Sara Strömberg

De första tolv

Denise Rudberg

SkugglÀge

Kristina Ohlsson

Spindeln

Lars Kepler

En farlig talang

Camilla Sten

Obscuritas

Olof Lagercrantz

Dalskuggan

Viveca Sten

De mest efterfrĂ„gade boktipsen Ă€r för deckare. Orsaken Ă€r förmodligen att ju mer trygghet varje mĂ€nniska kĂ€nner, desto större Ă€r behovet för nĂ„got som skaver – trots att det Ă€r fiktion. Som ett bevis pĂ„ detta slĂ€pps de flesta deckarna under vĂ„ren och sommaren. DĂ€remot Ă€r detta aktuella boktips, sĂ„ vill du istĂ€llet se en topplista över de bĂ€sta deckarna 2024, d.v.s. under hela den gĂ„ngna Ă„ret, ska du inte leta efter de böckerna hĂ€r. Nog om detta, de boktips 2024 för deckare Ă€r följande:

Boktips - Feelgood

Normala mÀnniskor

Sally Rooney

Tankar

Blaise Pascal

Platons skrifter del 1

Platon

Montaigne – Essayer 1

Michel De Montaigne

IstĂ€llet för att lĂ€sa en mörk spĂ€nningsroman som gör dig nervös och Ă€ngslig, kan du lĂ€sa en feelgood bok som fĂ„r dig pĂ„ ett gott humör. Glöm allt det onda i vĂ€rlden och njut av en underbar kĂ€rlekshistoria som “Normala mĂ€nniskor” av Sally Rooney. Ett liknande exempel Ă€r “Omgiven av dĂ„liga chefer” som Ă€r en underhĂ„llande bok om varför chefer beter sig som de gör. DĂ€remot mĂ„ste inte en feelgood-bok nödvĂ€ndigtvis vara simpel. TvĂ€rtom, varför inte lĂ€sa stoikern Epiktetus Handbok i livets konst  – ett boktips som slĂ„r alla sjĂ€lvhjĂ€lpsböcker i vĂ€rlden, eller Platons samlade skrifter del 1?

Boktips sommar 2024

En storm i juletid

Camilla Davidsson

Bortom horisonten

JoJo Moyes

Sly

Sara Strömberg

ÄnglatrĂ€det

Lucinda Riley

Inget gĂ„r upp mot att lĂ€sa en god bok under sommaren. Oavsett om du Ă€r pĂ„ semester och ligger i solstolen pĂ„ stranden, eller njuter under en filt i soffan, Ă€r det en unik upplevelse. DĂ€rtill har det en lugnande effekt som gör att du glömmer den monotona vardagen. NĂ€r de flesta mĂ€nniskor runt omkring dig Ă€r försjunkna i nĂ„got spel pĂ„ sin mobiltelefon, kan du istĂ€llet fly in i bokens universum och glömma omvĂ€rlden. DĂ€rför har vi listat nĂ„gra spĂ€nnande boktips för sommaren 2024. PĂ„ listan över bĂ€st sommarböcker hamnar Aron Flams “Det hĂ€r Ă€r en svensk tiger”, tĂ€tt efterföljd av Blaise Pascals “Tankar”.

  1. Det hÀr Àr en svensk tiger
  2. Omgiven av dÄliga chefer
  3. Normala mÀnniskor
  4. Tankar

Boktips - Skönlitteratur

DÄ skönlitteratur Àr ett begrepp som innefattar mÄnga olika genrer, spÀnner vÄra boktips 2024 för skönlitteratur över en stor vidd. För det första har vi letat efter heta boktips bland genrer som t.ex. epik, lyrik, dramatik, epos och noveller. DÀrmed har du mÄnga valmöjligheter. Till exempel kan du lÀsa Homeros Iliaden om du inte gjort det Ànnu, eller varför inte Kristina Lugns samlade dikter?

Leif GW Perssons boktips 2024

En av Sveriges mest populĂ€ra författare Ă€r Leif GW Persson. Varje Ă„r fĂ„r han frĂ„gan i diverse intervjuer om vilka böcker han vill tipsa allmĂ€nheten om. Inte sĂ€llan Ă€r det deckare och spĂ€nningsromaner som stĂ„r pĂ„ agendan – inte ovĂ€ntat med tanke pĂ„ professorns yre. Men titt som tĂ€tt ger GW boktips inom helt andra genrer. DĂ€rför har vi valt att lista de tips som Ă€r mer ovĂ€ntade och sĂ„lunda böcker som du förmodligen inte lĂ€st Ă€nnu. Kerstin Ekmans “Tullias vĂ€rld” Ă€r en sĂ„dan bok. UtifrĂ„n Ekmans intresse av antiken skriver hon om Ciceros dotter i allmĂ€nhet, men kvinnor bakom mĂ€n i synnerhet. 

boktips 2024
boktips sommar 2024
boktips sommar