Feelgood böcker 2024

En storm i juletid

Camilla Davidsson

Bortom horisonten

JoJo Moyes

Sly

Sara Strömberg

ÄnglatrĂ€det

Lucinda Riley

Under magnoliatrÀden

T.I. Lowe

Slutet blir vÄr början

Chris Whitaker

Löpa varg

Kerstin Ekman

Sanatoriet

Sarah Pearse

Bara pÄ besök

Beth O'Leary

Den sista sommaren i Cornwall

Liz Fenwick

CidertrÀdgÄrden

Veronica Henry

Det lilla galleriet i solen

Marie Sammeli

Fritt fall

Anneli Olsson

Livet blir aldrig som man tÀnkt sig

Anethe Bergendahl

FÄ ting i vÀrlden kan fÄ en att glömma sina bekymmer Àn feelgood böcker. DÀrför har vi sammanstÀllt. en lista över de bÀsta feelgood böckerna 2024 sÄ du enkelt kan vÀlja och vraka. Inför det stundande vintermörkret Àr en positiv bok det perfekta botemedlet. Oavsett stÀmningslÀge sÄ Àr denna genre böcker som en skÀnk frÄn ovan. Likt en TV-serie dÀr varje avslut Àr glatt, och fÄr en att kÀnna sig uppstÀmd igen, har feelgood böcker samma effekt. DÀremot Àr det svÄrt att vÀlja vilken bok som passar just dig. DÀrför Àr böckerna uppdelade efter Ärstid och undergenre.

BÀsta feelgood böckerna 2024

Trots att utbudet Àr enormt dÄ efterfrÄgan Àr hög, har vi lyckats hitta de bÀsta feelgood böckerna 2024. Baserat pÄ samlade kundrecensioner frÄn Bokus, Adlibris, Bookbeat och Storytel, har vi rankat böckerna i en topplista. Dessutom har vi kombinerat recensionerna frÄn vanliga lÀsare med klassiska tidningsrecensioner. PÄ sÄ vis har vi lyckats uppnÄ en nivÄ av objektivitet som oftast saknas i boktopplistor. Nedan ser du en lista över de bÀsta feelgood böckerna 2024:

Vad Àr feelgood böcker?

Feelgood böcker Ă€r en genre vars syfte Ă€r att lyfta humöret hos lĂ€saren. Genom att varje feelgood bok slutar i dur, gör att du gĂ„r ifrĂ„n lĂ€sandet uppfylld, lycklig och exalterad inför nĂ€sta bok. Men vi har ocksĂ„ inkluderat en del böcker vars enskilda kapitel för mĂ„nga upplevs som dissonant, men som i slutĂ€ndan leder till ett crescendo av dopamin som Ă€r oslagbart. För det Ă€r trots allt kontrasten mellan svart och vitt som gör att en bok fĂ„r dig att mĂ„ bra – förutsatt att ljuset triumferar över mörkret. Sammanfattningsvis kan man sĂ€ga att en feelgood bok Ă€r den diametrala motsatsen till en deckare eller spĂ€nningsroman.

Brittiska feelgood böcker

Är du istĂ€llet intresserad av brittiska feelgood böcker, som utmĂ€rks av den torra humorn som Ă€r kĂ€nnetecknet för de brittiska öarnas vĂ€lbefinnande, rekommenderar vi dig att sondera i listan nedan.  

feelgood böcker 2024
feelgood böcker